divendres, 12 de juny del 2009

Les visites escolars: formant petits usuaris



Un dels serveis de la biblioteca pública és formar usuaris, i són les visites escolars un dels mitjans per fer-ho. Les escoles amb les quals tenim un contacte habitual són el Ceip Joan Maragall i el Ceip Sinera, ambdues d'Arenys de Mar, i són els seus alumnes els protagonistes de cada visita de l'escola a la biblioteca.
Recordant activitats que hem realitzat al llarg del curs escolar podem esmentar les sessions especials sobre la granja, on els nens i nenes de cicle infantil del Ceip Joan Maragall van veure un vídeo sobre una granja-escola, escoltaven i miraven contes a l'àrea infantil. Els alumnes de tercer i quart de primària de l'escola Sinera han dedicat una hora setmanal a venir a la biblioteca per gaudir de la lectura, i que es va concloure amb un petit concurs sobre la mateixa biblioteca i els seus llibres. Per últim esmentarem els nens i nenes de P4, també del Sinera, que podem veure a les fotografies, que cada trimestre han vingut a treballar els seus projectes, com per exemple la primavera.

Al llarg de totes les visites escolars, els alumnes han après a tenir cura dels llibres, a deixar-los al carretó, a saber triar una història d'una altra, a compartir l'espai, a saber escoltar, i així doncs, a ser bons usuaris de la biblioteca.

Ara que està a punt d'acabar el curs escolar i que ja no tindrem més visites fins l'any vinent, des de la biblioteca volem animar a pares i mares, avis i àvies, tiets i tietes, mainaderes i nens, a venir a la biblioteca durant l'estiu, i també a la biblioplatja i biblioplaça que ben aviat començaran i de ben segur us faran gaudir una bona estona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada